Asfalttikukka tarjoaa pihasuunnittelua yksityisille kuluttajille sekä taloyhtiöille pääkaupunkiseudulla.
Laadimme pihasuunnitelmia uudiskohteisiin sekä peruskorjaus- ja perusparannuskohteisiin.

Pihasuunnitelma on tarpeen, kun suunnittelet uuden pihan rakentamista tai vanhan uudistamista. Pihasuunnitelma voi kattaa koko pihan suunnittelun tai jonkin pihan osa-alueen, kuten perennaistutuksen, suunnittelun.

Ennen suunnitteluprojektin aloitusta tulemme tutustumaan pihaan, ja käynnin aikana kartoitamme toiveesi suunniteltavista toiminnoista sekä suunnittelutyön laajuudesta.

Pihan yleissuunnitelma

Yleissuunnitelma sopii asiakkaille, jotka haluavat toteuttaa pihan rakentamisen itse ja tarvitsevat ideoita oman työnsä tueksi. Kohteesta riippuen yleissuunnitelma on Asfalttikukan viherrakentajille usein riittävä rakentamisen aloittamiseksi.
Yleissuunnitelma on luonnostasoinen suunnitelma, jossa esitetään pihan poistettava ja uusittava kasvillisuus, pihan toiminnot kuten oleskelupaikat, kulkureitit ja kasvillisuusalueet, sekä pihan materiaali- ja kasviehdotukset. Yleissuunnitelman mukana annamme tarvittaessa kustannusarvion pihan rakentamiskustannuksista.

Pihasuunnitelma

Pihan rakentaminen edellyttää pihasuunnitelmaa, johon on määritelty tarkemmin pihan rakenteet, niiden pintamateriaalit, kasvilajit ja muu varustus ja kalusteet. Pihasuunnitelma laaditaan yleissuunnitelman pohjalta.

Pihasuunnitelman liitteeksi laadimme työselostuksen, materiaali- ja määräluettelot sekä tarvittaessa leikkaus- ja detaljikuvat uusista pihan rakenteista

Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS)

Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) soveltuu erityisesti taloyhtiöiden piha-alueiden tason säilyttämiseen ja siihen vuosittain varattavien määrärahojen suunnittelemiseen, mutta teemme pitkän tähtäimen suunnittelua kaikille asiakkaillemme kohteen koosta riippumatta.
Pitkän tähtäimen suunnitelmassa pihan suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito jaetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti useana vuonna toteutettavaksi toimenpiteiden kiireellisyys huomioiden.

Pitkän tähtäimen suunnitelma on kirjallinen selostus toimenpiteistä, niiden toteutusjärjestyksestä sekä vuosittaisista kustannuksista. Tarvittaessa laadimme selosteen liitteeksi pihasta yleissuunnitelman.

Neuvontakäynti

Neuvontakäynti on asiakkaan pihalla tapahtuvaa ammattilaisen antamaa neuvontaa ja ideointia. Neuvontakäynti voi koskea pihasuunnittelun tai -rakentamisen lisäksi myös pihan hoitoa tai puiden ja pensaiden leikkaustöitä.

Ottaessasi yhteyttä meihin kerro mahdollisimman tarkasti, missä pihan asioissa tarvitsisit neuvontaa. Tiimiimme kuuluu niin pihasuunnittelijoita, viherrakentajia kuin puutarhureita, joista jokainen osaa antaa neuvoa oman erityisosaamisensa näkökulmasta.
Pihasuunnitteluun liittyvässä neuvonnassa hyvitämme neuvontakäynnin tilatun pihasuunnitelman hinnassa.

Kysy lisää pihasuunnittelusta yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla

Pöydällä pihasuunnitelmia. Taustalla viherkasvi ja keltainen seinä.