Piharakentamisen palveluihimme kuuluvat pihan kivi-, puu- ja kasvillisuustyöt, niiden edellyttämä maarakentaminen sekä pihojen erilaiset kunnostustyöt. Viherrakentajamme yhdessä puutarhureiden kanssa toteuttavat vuoden mittaan useita pihoja pääkaupunkiseudulla. Kohteiden laajuus vaihtelee pienestä kasvillisuusalueen kunnostuksesta aina siirtolapuutarhatonttien ja omakoti- rivi- ja kerrostalopihojen rakentamiseen.

Meillä sama tiimi vastaa sekä pihasuunnittelusta että -rakentamisesta, joten meiltä saat halutessasi näyttävän pihan avaimet käteen -periaatteella.

Ole meihin yhteydessä, kun tarvitset ammattilaisen apua piharakentamiseen! Muistathan, että työn osuuden voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Maarakentaminen

Piharakentaminen alkaa usein ensimmäisenä maarakennusvaiheesta, kun rakentamista haittaava kasvillisuus on raivattu. Vaaditaan sitten lapio- tai konetyötä, meiltä löytyy kaikki tarvittava pihaurakan onnistuneeseen aloitukseen. Pieni kaivurimme ja kuormaajamme mahtuvat moneen pihaan ja nopeuttavat maa- ja perustustöitä merkittävästi.

Kivityöt

Rakennamme betoni- ja luonnonkivestä pihan kiveykset ja monet muut kivirakenteet. Huolellisesti tehdyt perustustyöt, oikein valitut materiaalit ja laadukas asennustyö takaavat pitkäikäiset ja helppokäyttöiset rakenteet pihalle.

Puu- ja maalaustyöt

Pihan puusta rakennettavat pienet terassit onnistuvat meiltä kuten pienet korjaustyötkin. Puun kestävyyden parantamiseksi säännöllinen huolto on kuitenkin suositeltavaa ja siksi tarjoamme pihan puupintojen puhdistusta ja pintakäsittelyä.

Istutukset, nurmikot ja kuntta

Viimeisen ja usein sen näyttävimmän silauksen tekee pihan kasvillisuus. Tälle perustan muodostaa hyvälaatuinen kasvualusta, johon terveet ja elinvoimaiset kasvien taimet, nurmikonsiemenet tai kuntta juurtuvat. Maanparannuksella, sopivan paikalle tuotavan kasvualustan valinnalla, oikein tehdyllä kasvualustan valmistelulla ja riittävällä kastelulla varmistetaan kasvien hyvä kasvuunlähtö ja siten vehreyttä pihalle jopa useiksi kymmeniksi vuosiksi. Puiden ja pensaiden taimet on myös hyvä tukea istutusvaiheessa ja suojata talveksi verkolla eläinten aiheuttamia tuhoja vastaan.

Käytössämme on yhteistyötaimistojemme laaja kasvivalikoima, kun asiakkaidemme pihoille etsitään sopivia puita, pensaita ja perennoja. Kokeneet istuttajamme tietävät, mitä ottaa huomioon, kun taimia käsitellään ja halutaan varmistaa, että ne menestyvät asukkaiden ilona tulevina vuosina.

Nurmikko voidaan perustaa kylvämällä tai siirtonurmella, joista jälkimmäinen vaihtoehto tarjoaa nopeasti valmiin vihreän pinnan. Joihinkin kohteisiin sopii luonnonmukaisempi kuntta eli metsänpohjamatto, jota olemme hankkineet tutulta toimittajalta Pohjois-Suomesta.

Kysy lisää piharakentamisesta yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla